Asma Yaprağında Pastırma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ASMA yapraklarının tuzunu almak için bir gece önceden yıkayıp soğuk suda bekletin. Soğanı ince dilimleyin, domatesin kabuğunu soyup, dilimleyin. Asma yapraklarının 3 tanesini, uçları birbirinin üzerini örtecek şekilde yan yana düz bir zemine yayın. Üzerine biraz tereyağı sürün ve 4 adet pastırma dilimini dizin. Pastırmaların üzerine sırasıyla, soğan ve domates dilimleri, maydanoz yaprakları, limon dilimi ve kalan tereyağını koyun. Tuzunu ayarlayın. Yaprakları dikkatlice kapatın. Diğer yaprakları da bu şekilde hazırlayın. Kızgın bir ızgarada ya da önceden ısıtılmış 230 derece fırında 10 dakika pişirin. Yeşil salatayla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL