Yumurtalı Kısır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatır, 15 dakika bekletiriz. Soğanı küçük küçük doğrar, ıslanmış bulgura katar, iyice yoğururuz. Salçasını ve baharatlarını katar, biraz da tuz ekleyip, tekrar yoğururuz. Sonra sıvı yağı tavaya alır, margarini de koyar eritiriz. Yumurtaları kırıp, biraz pişiririz ve kısıra katıp sıcakken yoğururuz. En son yeşilliklerini doğrayıp, 10 kez yoğurur, servis yaparız

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...