Yörük Sıkması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HARÇ için patatesleri haşlayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda soteleyip, kıyılmış soğan ilave edin. Rengi hafif dönene dek kavurun. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde bayat ekmek, un, zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Azar azar su ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakan. Hamurdan küçük bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Pişen yufkaların bir kenarına patatesli harçtan pay edip rulo şeklinde sarın. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL