Elmaların üzerine bir kapak açın ve içini oyarak boşaltın. Boşalttığınız elmaları küp küp doğrayarak kenara alın. Erittiğiniz Luna'yı kızdırın ve elma içlerini yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Elmalar renk değiştirdikleri zaman içerisine ceviz içi, tarçın ve şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Elma içleri karamelize olduktan sonra oyduğunuz elmaların içerisine bu karışımı doldurup fırın tepsisine dizin.
Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ve 10 dk dolapta dinlendirin. Daha sonra hamuru açıp ince şeritler halinde kesin ve elmaların üzerini bu şeritlerle kaplayın. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Elmaları kavururken içerisine bir adet portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz. Ayrıntılar için tıklayınız
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.