Tahinli Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu eleyip hamur yoğurma kabına alın. Yarım su bardağı ılık suda mayayı, 1 çorba kaşığı toz şekerle birlikte eritin. 10 dakika bekletin. Una ilave edin. Yumurta ve eritilmiş yağı ekleyin. Yoğurup, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasına parmaklarınızın ucuyla bastırıp, kenarları biraz daha yüksekte kalacak biçimde şekil verin. Tahin ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırın. Hamurların üzerine paylaştırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının ayarını 170 dereceye çıkarıp, pideler kızarana dek pişirin. Ilınınca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...