Tahinli Pekmezli Rulo Tatlı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YUFKAYI düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, tahin sürün. Tam ortasına 2 adet baklavalık yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine tereyağı gezdirip, tahin sürün. Aynı işlemi 2 adet yufka ile bir kez daha tekrarlayın. Kalan 8 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı ve tahin sürerek üst üste yerleştirin. Ayrı bir yerde pekmez, rendelenmiş elma, ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırın. Karışımı baklavalık yufkanın bir kenarına rulo şeklinde yerleştirin. En alttaki büyük yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarın. Kapanan uca çırpılmış yumurta akı sürün. Ceviz ve fıstık serpip iki parmak genişliğinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL