Tahin Pekmezli Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için ılık sütü derin bir kaba alın. Üzerine yaş maya ve tuz ekleyip, 15 dakika bekletin. Daha sonra içine tereyağı, toz şeker ve yumurta ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip,
    tüm malzemeyi yoğurun (gerekirse ılık süt veya su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için 40 dakika dinlendirin. Yumurtadan büyük bezeler yapın ve elinizi una bulayıp, ortalarını çukurlaştırarak, kahve tabağı büyüklüğünde genişletin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzeri için keçiboynuzu
    pekmezi, tahin, toz şeker ve suyu bir kapta karıştırıp, suluca bir karışım elde edin. Hamurun ortasına bu karışımı kaşıkla paylaştırın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece
    fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...