Sucuklu ve Pastırmalı Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yaş maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak açın. Uçlarını birleştirip, kayık şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar hafif kabarana kadara pişirin. Fırından çıkarıp içlerine halka doğranmış sucuk, pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini pay edin. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerlieri kızarana kadar pişirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...