Pratik Patlıcan Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DÜZ bir tepsiye 1 su bardağı su koyun. İçerisine 3 diş dövülmüş sarımsak, tuz, nar ekşisi, nane, limon suyu, sirke ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta 2 adet patlıcanı alacalı soyup, çok ince, uzunlamasına dilimleyin. Kaynayan ekşili suya patlıcanları tek sıra halinde dizin. Ocağı kısıp, patlıcanları yumuşamaya bırakın. Diğer tarafta pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan patlıcanların üzerine serin. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Küp doğranmış domates, 1 diş sarımsak, salça, pul biber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve biberleri çatal yardımıyla ezin. Sebzeleri kaynar sudan çıkarıp tabağa alın. Patlıcandan bir dilim alıp üzerine bir yaprak uzunlamasına pazıyı serin. 1 çay kaşığı domatesli harçtan koyup, yaprak sarması gibi sarın. Tabağa dizip, kalan ekşili suyu üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...