Pastırmalı Madımak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaşık tereyağında pastırmaları çok az pişirip beklemeye alın. Tencerede tereyağını eritin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Karıştırarak birlikte kavurun. Tuz ve pul biberini ayarlayın. Kurutulmuş madımakları kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün ve tekrar sudan geçirin. Madımakları kıymalı karışımın üzerine ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Su kaynamaya başladığında bulguru ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Ocağın altını kapatmadan önce pişirdiğiniz pastırmaları ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...