Muhallebili Lokum

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave
    edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın.
    Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antep fıstığı serpiştirin ve buzdolabına
    koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerilerine antep fıstığı serpiştirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...