Kuru Dutlu Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritip, içine dolmalık fıstıkları ekleyin ve hafifçe kavurun. İçine pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Yeşil fıstık, karabiber ve tuzu ekleyerek 1-2 dk daha kavurun. Son olarak ölçülü suyu ve kuru dutları ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çeken pilavı 10 dk kadar demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL