Kazandibi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle süt, nişasta ve unları tencereye alıp birlikte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince şeker ve Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Alüminyum bir fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın. İçine pişen muhallebiden ince bir tabaka olacak şekilde döküp ocağın üstünde her tarafının kızarmasını sağlayın. Daha sonra kalan muhallebiyi üzerine döküp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tatlıyı dilimleyerek, spatula yardımıyla tepsiden çıkartıp rulo yaptıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL