İrmikli Fındık Lahmacunlar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için irmik ve unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Maya, toz şeker, sıvı yağ, süt, maden suyu ve tuz ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. Diğer taraftan kıymalı iç harç için derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber, salça, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Tulum peynirli iç harç için tulum peyniri, tereyağı, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun ortasında çay tabağı büyüklüğünde, ince olacak şekilde açın. Hamurların yarısının ortasına kıymalı, yarısına tulum peynirli iç harçtan koyun. Peynirli lahmacunların ortasına dilimlenmiş kırmızı biber koyun. Lahmacunları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların kenarı kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...