İncir Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UN ve tuzu birlikte eleyin. Küçük parçalara ayrılmış 8 çorba kaşığı soğuk tereyağı ekleyip, blenderden
    geçirin. Su ekleyip karıştırın. Mutfak tezgahının üzerine alıp yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayıp, 10-15
    dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde incirlerin kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Un, çekirdekleri ayıklanmış
    vişne ve toz şeker ekleyip karıştırın. Ceviz veya fındığı katın. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgah
    üzerinde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan 2 çorba
    kaşığı tereyağını küçük parçalara ayırıp incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp, hava alması
    için dört yerinden çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika
    pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...