İncir Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UN ve tuzu birlikte eleyin. Küçük parçalara ayrılmış 8 çorba kaşığı soğuk tereyağı ekleyip, blenderdengeçirin. Su ekleyip karıştırın. Mutfak tezgahının üzerine alıp yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayıp, 10-15dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde incirlerin kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Un, çekirdekleri ayıklanmışvişne ve toz şeker ekleyip karıştırın. Ceviz veya fındığı katın. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgahüzerinde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan 2 çorbakaşığı tereyağını küçük parçalara ayırıp incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp, hava almasıiçin dört yerinden çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakikapişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL