Hıngal

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fiyonk makarnayı kaynar suya atıp 9-10 dakika haşlayıp süzün. Bu arada süzme yoğurda yarım çay bardağı su ilave ederek sulandırın. Soğanların kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Zeytinyağını derin bir tavaya alıp, üzerine soğanı ekleyin. Soğan altın sarısı rengi alana kadar karıştırarak kavurun. Haşladığınız makarnayı servis tabaklarına alın. Üzerine yoğurdu yayın. En üste soğanı paylaştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...