Hıngal

ORTA 5 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fiyonk makarnayı kaynar suya atıp 9-10 dakika haşlayıp süzün. Bu arada süzme yoğurda yarım çay bardağı su ilave ederek sulandırın. Soğanların kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Zeytinyağını derin bir tavaya alıp, üzerine soğanı ekleyin. Soğan altın sarısı rengi alana kadar karıştırarak kavurun. Haşladığınız makarnayı servis tabaklarına alın. Üzerine yoğurdu yayın. En üste soğanı paylaştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Bu yemekte özellikle beyaz soğan ve süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...