Hafif Kızartma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanın kabuklarını soyun. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Suyunu süzün. Patlıcan ve biberleri yarım parmak kalınlığında doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye aldığınız 2 çorba kaşığı mısır özü yağında patlıcanları yağını çekene kadar çevirin. Biberleri ilave edip, kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak arada sırada çevirerek kızartın. Sos için, bir tavaya mısır özü yağını alın. içine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. ince kıyılmış sarımsak ve kahverengi kesme şekeri atıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Servis tabağına aldığınız patlıcan ve biberlerin üzerine, sarımsaklı yoğurdu dökün. En üste domates sosu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL