Fındıklı krokan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    TOZ şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavada, hiç karıştırmadan eritin. Kenarlardaki şekerin rengi değişip karamelize olmaya başlayınca karıştırmaya başlayın. Toz şeker tamamen eriyince tereyağı ve fındık ekleyip hiç bekletmeden düz bir zemine serilmiş pişirme kağıdı üzerine dökün. Fındıkları üst üste gelmeyecek şekilde bastırarak düzeltin. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra istediğiniz büyüklükte kırarak kullanın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...