Fava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru baklayı 2 saat suda bekletin. Soyulmuş soğanlarla birlikte bir tencereye alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Baklalar ezilene kadar haşlayın. Blendırdan geçirin. Çok ince kıyılmış dereotu, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye alıp 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Favayı düz bir kalıba yayın. Buzdolabında bekletin. Kare dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL