Domates Soslu Krep Çıkını

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KÜP doğranmış tavuk etini 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Bezelye ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde küp doğranmış patatesi, kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Patlıcan vebiber ekleyip karıştırın. Patatesli karışımı tavuklu karışıma ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Krepleri düz bir zemin üzerineyayın. İçlerine tavuklu içten pay edin. Kreplerin uçlarını bohça şeklinde üste toplayıp, taze soğanın yeşil yaprakları ile bağlayın. Sos için zeytinyağı, rendelenmiş domates, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almaya akın biberiye ekleyin. Servis tabağına domates sos dökün, Üzerine krep çıkınlarını yerleştirin. Kiraz domatesle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...