Bulgurlu İrmik Topu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tarhanayı biraz su ile ıslatın. 15 dakika bekletin. Üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, irmik, un ve tuzu ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kıyma ve yumurta sarısını da katıp, iyice yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur haline gelince kiraz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayarak küçük toplar elde edin. Kaynayan suda 15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde tereyağında kırmızıbiberi yakın. Haşlanmış köftelerle soteleyin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...