Bezelye Püresi ve Rulo Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bezelye püresini hazırlamak için, bezelye ve patatesleri tencereye alın. İçine sütü ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Patatesler ve bezelyeler tamamen yumuşadıktan sonra blendırdan geçirin. Kalan malzemeleri de ekleyip Teremyağ Gurme Kaymaklı eriyene kadar pişirmeye devam edin. Altını kapatıp sıcak kalacak şekilde beklemeye alın. Köfte için malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırıp bir karış uzunluğunda rulolar yapın ve fırın tepsisine dizin. 190 derece fırında 30-35 dk pişirin. Bezelye püresini tabağa alın ve üzerine dilimlediğiniz köfteleri dizip sıcak olarak servis yapın. 


    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...