Baharatlı Salatalık Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SALATALIKLARI yıkayıp kenara alın. Soğanları temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Dereotunu irice kıyın. Her kavanozun dibine biraz soğan ve dereotu koyun. Üzerine salatalıkları yerleştirin. En üste yeniden soğan ve dereotu koyun. Her kavanoza 2'şer çorba kaşığı tuz, tozşeker, kişniş, 6'şar çorba kaşığı sirke, 1'er tatlı kaşığı tane karabiber ilave edin. Dereotu tohumunu paylaştırın. Kavanozun ağzından bir parmak aşağıda kalacak şekilde soğuk su doldurun. Kapaklarını kapatın. Geniş bir tencerede bol su kaynatın. Kavanozları kaynayan suda 15 dakika tutun. Çıkarıp kapakları aşağıda kalacak şekilde soğutun. Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin. 15 gün sonra turşularınızı yiyebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.