Ayçekirdekli Çubuklar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için gerekli bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurup 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp her bir parçadan 20 cm uzunluğunda ince çubuklar açın. Hazırlanan çubukları 165 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırının içinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra fırını bu sefer 140 dereceye ayarlayıp, 20 dk kadar daha pişirin. Soğuduktan sonra tazeliğini koruması için ağzı kapalı kaplarda saklayın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...