Harput Köfte

Harput Köfte
BULGUR, irmik, sıcak su, rendelenmiş patates, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kaba alın. Karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarladıktan sonra baş parmağınızla ortasını çukur hale getirin. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın ve kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Napoliten sos için kıyılmış soğanı sarımsakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Salça
ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin ve 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine Harput köfteleri yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...