Tekir Fırın

Akşamları kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tekir fırın tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tekir balıklarını balıkçınızda temizlettikten sonra evde içini iyice yıkayın. Pullarını kazıyın. Suyunu süzüp, orta boy güvece veya tepsiye dizin. Dilimlediğiniz limonları aralarına dizin.
  • 2
    Yağı tavaya alın. 8 eşit parçaya doğranmış sarımsağı, karabiberleri, iri doğranmış domatesleri, defne yapraklarını ve tuzu tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Bu malzemeyi balıkların aralarına dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...