Yumurta Kroketi
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Özenle haşlanmış yumurtaların altın renginde kızartılmış kroketlere dönüştüğü, hem lezzetli hem de doyurucu bir atıştırmalık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların 10 tanesini katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra kare doğrayıp kenara alın. Diğer taraftan bir tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
-
2
Sürekli karıştırarak üzerine sütü ilave edin. Karışım koyulaşınca ocaktan alın. Ilınınca üzerine, doğranmış yumurtaları, kalan 1 adet yumurtanın sarısını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotunu, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.
-
3
Karışımı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını bir kaba alıp çırpın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kroket şekline getirin.
-
4
Elinizi una bulayıp kroketleri önce una, sonra yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayarak bol yağda kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL