Patlıcan Çorbası Tarifi

Değişik, doyurucu ve lezzetli bir çorba olan patlıcan çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patlıcanları, acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu sıkıp bir kenara alın. Sıvı yağda ince kıyılmış taze soğan, sarımsak ve rendelenmiş limon kabuğunu hafifçe kavurun. Patlıcanları ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kavrulmuş malzemeyi blenderden geçirip bir tencereye alın. Üzerine tavuk suyu veya su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyin. Tencereyi ocaktan almaya yakın, krema ve galeta ununu karıştırıp çorbaya katın. Ocağın altını kapatıp çorbayı servis tabağına alın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşarın üzerine de sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...