Paça Çorbası Tarifi
Gerçekten doyurucu ve leziz olan paça çorbası içinizi ısıtacak. Peki paça çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu paçalarının üzerindeki tüyleri harlı ateşte tütsüleyip, bıçakla temizleyin. İyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Paçayı bir tencereye alın ve üzerine haşlanmış nohudu ekleyin. Soğuk sütü derin bir kaseye alın. Üzerine un ekleyip pütürsüz bir hale gelene kadar çırpın. Karışımı paçaya katın ve bir taşım daha kaynatın. Dövülmüş sarımsağı sirke ile karıştırıp, çorbaya ilave edin. Kaselere aldığınız paça çorbasını pul biberle süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL