Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi

ORTA 5 KİŞİLİK

Oldukça doyurucu ve lezzetinden konuşturan maş fasulye çorbası nasıl yapılır? Maş fasulyesi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış ve yıkanmış maş fasulyesi ile pirinci suyla birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar pişirin. Piyazlık doğranmış soğanı ve elle parçalara ayrılmış dolmalık kırmızı biberi ilave edin. Tarhun otunun yarısını koyup karıştırın. 10 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavada eritilmiş tereyağına toz kırmızıbiber, kalan tarhun otu ve tuzu koyup 1-2 dakika kavurun. Pişen çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Çorbanın suyu azaldıkça üzerine sıcak su ilave etmeyi ihmal etmeyin!

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...