Köfteli Buğday Çorbası Tarifi
Oldukça doyurucu bir çorba olan köfteli buğday çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzüp, ayrı ayrı haşlayın. Köftesi için kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın. Sıvı yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 4 çorba kaşığı sıvı yağı bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca, aşurelik buğday, nohut, kuru fasulye, köfte, Arnavut biberi, tuz ve karabiber ilave edin. Birlikte 15-20 dakika daha pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL