İşkembeli Vezir Çorbası Çorbası Tarifi
Mutlaka denemeniz gereken işkembeli vezir çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ılık suda ıslatın. Bol suda haşlayıp suyunu süzün. Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış işkembeyi haşlayın. Tencereye alıp ısıttığınız sıvı yağda ince kıyılmış taze soğan, zar şeklinde doğranmış sucuk, işkembe ve küp doğranmış biberleri soteleyin. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte demlenmeye bırakın. Üzeri için bir tavada tereyağını kızdırın. Kırmızı toz biberi ilave edin ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL