Isırgan Otu Çorbası Tarifi
Hem ısırganın faydalarından yararlanacağınız hem de kışın soğuk havalarda keyifle tüketebileceğiniz ısırgan otu çorbasından. Isırgan çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Isırganları yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın ve kenara alın. İnce kıydığınız taze soğanları kendi suyunda pişmeye bırakın. Soğanlar pişince tereyağını ekleyip eritin. Üzerine unu ilave edip kavurun. Un hafif pembeleşince suyu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra sütü de ekleyin ve yeniden kaynamaya bırakın. Isırganları ve tuzu tencereye ilave edip, 2 dakika kaynatarak ocaktan alın. Beyaz biber serpin ve limon sıkarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL