İrmikli Rende Çorbası Tarifi

Sabah akşam tüketebileceğiniz irmikli rende çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini 1 su bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, toz kırmızıbiber ilave edip, yoğurarak bir hamur yapın. 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş hamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün. İyice pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...