Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi

ORTA 5 KİŞİLİK

Oldukça lezzetli olan Fransız usulü soğan çorbası nasıl yapılmalı? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Jülyen doğranmış soğanları kısık ateşte koyu bir renk alana kadar soteleyin. Şarabı katın ve soğan şarabı çekene kadar sotelemeye devam edin. Koyu bir kıvam elde edene kadar su katıp, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, suyunu kontrol ederek (su eksilmişse su katarak) 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Soğanın acılığını alması için çorbada iyi bir şarap kullanılması gerekir. Çorbanızı dilerseniz kaşarlı ekmekle servis edebilirsiniz

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...