Buğday Çorbası Tarifi

Doyurucu çorbalar kategorisinde ilk sırayı alan buğday çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı ayıklayıp, yıkayın ve 6 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. Yumurta ve unu ekleyip, özleşene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine biraz su ekleyin. Yoğurdu, tenceredeki buğdayın üzerine kesilmemesi için karıştırarak ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...