Terbiyeli Yerelması Çorbası Tarifi

B ve C vitamini, yüksek lif ve mineral içeriğinin yanı sıra kan şekerini dengeleyici özelliği yer elmasının birçok faydası arasında ilk akla gelenler. Terbiyeli yerelması çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yerelmalarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir tencereye aktaralım. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek pişirelim. Yerelması yumuşayana dek haşlayıp, tencereyi ateşten alalım. Ayrı bir tencereye sıvıyağı alıp üzerine unu ekleyelim. Unu, hafifçe sararana dek kavuralım. Üzerine yerelmalarını, haşlama suyuyla birlikte azar azar ve karıştırarak ilave edelim. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. Ateşten alıp, blendır ya da robot yardımıyla çorbayı pürüzsüz kıvama getirelim. Tencereyi yeniden ateşe oturtalım. Bir kapta yumurta sarısını ve sütü çırpalım. Azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyip, bir taşım kaynatalım. Çorbayı ateşten alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. Servis yapalım.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.