Sirkeli Karnabahar Çorbası Tarifi

Enfes bir sirkeli karnabahar çorbası nasıl yapılır? İşte sizlere sirkeli karnabahar tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvı yağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...