Sirkeli Karnabahar Çorbası Tarifi

Enfes bir sirkeli karnabahar çorbası nasıl yapılır? İşte sizlere sirkeli karnabahar tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvı yağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...