Portakal Çorbası Tarifi
C vitamini deposu olan bu lezzetli çorba akşam yemeklerinizi renklendirecek. Peki portakal çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle portakallardan ikisini soyup küp küp doğrayın. Daha sonra doğranmış portakalların içine kalan diğer 4 adet portakalın kabuklarını rendeleyip zeytinyağı ile soteleyin. İçine rendelenmiş havucu da ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada ayrı bir tencerede tavuk göğsünü haşlayıp, incecik parçalara ayırın. Göğüs etini de diğer tencereye ilave edip tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek pişirin. Kabukları rendelenmiş portakalların suyunu ve tavuk suyunu soteye ekleyin. Yoğun bir kıvam alıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL