Pırasa Çorbası Tarifi
Klasik bir Fransız yemeği olan vichyssoise yani pırasa çorbası, patates ve pırasayla yapılan çok popüler ve eski bir çorba tarifidir. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk suyu için, tavuğu derin bir tencereye yerleştirin. Temizlenip küçük doğranmış havuç ve soğanı da tencereye aktarın. Tuz ve sarımsakları ekleyin. Tavuk hizasına kadar su ekleyip kaynatın. Tavuk piştiğinde çıkartıp, sebzeleri tavuk suyuyla birlikte mikserden geçirin. Bu arada pırasaları temizleyip kuşbaşı doğrayın. Bir tavada mısır özü yağı ile pırasaları kavurun. Patatesi soyup, küçük doğrayın. Köri ile karıştırın. Tavuk suyundan 2 su bardağı alın. Pırasa ve patatesi tavuk suyuna ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Blendırdan geçirin. Süt ve tuz ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL