Kurufasulye Çorbası Tarifi

Klasik bir lezzet olan kurufasulye çorbası nasıl yapılır? İşte sizlere güzel bir kurufasulye tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayalım. Küp doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirelim. Üzerine salçayı ilave edip, bir iki dakika çevirelim. Ardından haşladığımız kuru fasulyeyi, haşlanma suyu ile birlikte ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 Su miktarı az geldiyse, kuru fasulyelerin üzerini aşacak kadar su ilave edip, 15-20 dakika pişirelim. Bu arada tavaya tereyağını aktarıp eritelim. 2 Unu ekleyip, pembeleşene dek karıştırarak kavuralım. Kavurduğumuz unu çorbanın suyu ile inceltip, topaksız kıvama getirerek, tencereye aktaralım. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alalım. Çorbayı blendır yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Üzerine nane serpip servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...