Doğanhisar Çorbası Tarifi
Sofranızda farklı bir tat arıyorsanız doğanhisar çorbası tam size göre. Doğan hisar çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu alıp iyice yoğuralım. Köfte harcı özleşince üzerine unu ekleyip tekrar yoğuralım. 1 Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri, hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak, köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye tereyağını veya margarini alıp, küp doğranmış soğanı ekleyelim. Soğanları pembeleşene dek kavuralım. Ardından üzerine salçayı ekleyip 1 dakika kavurarak suyu veya et suyunu katalım. Tuzunu ayarlayalım. 2 Çorbanın suyu kaynadığında, haşlanmış barbunyaları ilave edelim. Ardından köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte pişirelim. 3 İndirmeye yakın üzerine ince doğranmış dereotunu veya maydanozu serpelim. Arzuya göre limon suyu gezdirip servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL