Çatal Aşı Çorbası Tarifi

Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis edilir. Çatal aşı çorbası nasıl hazırlanır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Nane, toz kırmızıbiber ve 3 su bardağı su ilave edip, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği katın. 20 dakika kaynadıktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yarmayı bir gece öncesinden suda bekletin ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Çorbaya ilave edin ve 20 dakika kaynatın. En son tuzunu kattıktan sonra 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pul biberi kızdırın ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...