Bezelye Çorbası Tarifi

Bezelye çorbası hem sağlıklı hem de lezzetli. Peki bezelye çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarmısağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarmısağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeye ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambonu yayın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...