Bezelye Çorbası Tarifi
Bezelye çorbası hem sağlıklı hem de lezzetli. Peki bezelye çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarmısağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarmısağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeye ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambonu yayın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL