Cips Makarna

Cips Makarna

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli atıştırmalık tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine ayçiçek yağı, galeta unu, karabiber, pul biber ve toz kırmızıbiber ekleyip harmanlayın. Ayçiçek yağında altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • 2
    Diğer taraftan sosu için, ayçiçek yağı bir tavaya alıp çok ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurun. Koyulaşınca sıcak su, sirke, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin.
  • 3
    Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. İncecik kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra makarna cipsleri ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...