Yufkada Şeftali
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkalardan 15 cm ebatında 9'ar adet kareler kesin. Tereyağını eritin. Yufkaları yerleştireceğiniz 6 adet ısıya dayanıklı kaseyi, fırçayla yağlayın. Her kaseye birer kare yufka yerleştirin. Üzerine ikinci yufkaları yerleştirin. Bir kase içinde labne peyniri, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Bu karışımı kaselerin içindeki yufkaların üzerine paylaştırın. Üçüncü kat yufkaları malzemenin üzerine yerleştirin. Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Her kasedeki yufkanın üzerine yarım şeftali yerleştirin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. En üste de dövülmüş fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL