Yoğurtlu Elma Tatlısı (Yunan Mutfağı)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını oyarak çıkartın. Bir tencereye dizin. Üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin. Nar şurubunu elmaların üzerine gezdirin. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pudra şekeri ve süzme yoğurdu karıştırın. Servis tabağının ortasına yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine 1 adet elma yerleştirin. 1 tatlı kaşığı tarçın ve fesleğen ile süsleyin. Diğer elmaları da aynı şekilde hazırlayıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...