Portakal Pestili

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hem limon suyu kullanarak denedim, hem de limon suyu eklemeden; ancak limonla pestilin rengi çok daha açık ve güzel oluyor. Eğer kullandığınız meyve çok olgun değilse, tadını buruklaştırıyor biraz. Siz şekeri biraz daha artırabilirsiniz; bir kaşık kadar mesela.
    1.Yine portakalı blenderden geçirin. Süzmeden tencereye aktarın (arzu ederseniz süzerek de yapabilirsiniz). Üzerine toz şeker ekleyin. Mum alevinde bir saat pişirin. İyice suyunu çekip, tencerenin orta kısmında toparlanıncaya kadar tutun. Bir saati ocağın başında geçirmenize gerek olmuyor, son 10 dakikasında ancak, kıvamını kontrol için arada bir karıştırmanız gerekiyor.
    2.Bu aşamadan sonra yine fırını en kısık dereceye ayarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka halinde yaydığınız pestili pişmeye bırakabilirsiniz.
    Ben pişirme desem de, yapılan işlem aslında kurutma işlemidir. Kenarlarının iç kısımlardan daha kalın olması gerektiğini unutmayın ve son 10 dakikasında fırından çıkarıp, suya batırdığınız fırça ile etrafını ıslatarak kenarların kurumasını önleyin!

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.