Mısır Gevrekli Kuplar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mısır gevreğini derin bir kaba alın. Fındığı hafif kavurun ve soğuduktan sonra robottan geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fındık, çikolata ve toz şekeri mısır gevreğinin içine katın ve karıştırın. Bu karışımı kupların içine paylaştırın. Çilekli sos için çilekleri yıkayın ve 4 adet çileği kenara ayırın. Kalanların saplarını koparın ve blenderden geçirip, püre haline getirin. Tencereye aldığınız çilek püresinin içine krema, mısır nişastası ve toz şeker katın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra kuplardaki tatlının üzerine paylaştırın. Çilekle süsledikten sonra donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...