Meyveli Jöleli Pasta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çukur bir kaseye bir kepçe jöle döküp, buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine dilimlenmiş muzu yerleştirin. Muzların üzerini örtecek kadar jöle dökün. Tekrar buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine temizlenmiş çilekleri yerleştirin. Çilekleri örtecek kadar jöle dökün. Bu sıralamayı kaseniz dolana dek tekrarlayın ve her seferinde buzlukta 15 dakika dondurun. Ardından kalan jöleyi de döküp, buzlukta 2 saat kadar dondurun. Kaseyi buzluktan çıkarıp, içi sıcak su dolu başka bir kaba, bir kez batırıp çıkarın. Jöleniz kasede kıpırdamaya başlayınca, servis tabağına ters çevirerek jöleli pastayı çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL